Ny dipp…

Villgott har mått bättre sedan senaste inlägget men i onsdags eftermiddag ringde Husse  jobbet. Han förklarade att Villgott hade slickade sig frenetiskt på ena tassen och när han försökte kolla tassen så blev Villgott arg och morrade. Sedan började han åla runt och slicka på dörrlisten och bete sig allmänt underligt. Villgott lyfte tassen i vädret och skakade i benet, sambon fick i alla fall ner honom på sidan (kunde/ville inte stå/stödja på benet) och där slappnade han av och låg och tittade konstigt.

Jag kastar mig hem från jobbet och när jag kommer hem 20 min senare, reser sig Villgott upp, skakar på sig och är precis som vanligt igen. Jag blir inte klok på om han får ont eller om det är någon typ av anfall? Han fick ju kall mat och kallt vatten, om det kan ha gett honom ont i magen eller om det är rena anfall? Svårt att veta när man inte ser honom.

Jag ställde i alla fall in min utbildning i Sthlm, vågade inte lämna honom så jag var hemma med honom ons till sön.

Nu har han i alla fall varit ok sedan dess även om jag blir väldigt orolig och tycker att det är olustigt värre. Jag känner ju att något är galet, skulle bara vilja veta vad.  Efter ”anfallet” i april så har han blivit tröttare under promenaderna och de senaste veckorna har det blivit än värre. För att ha börjat gå segt efter 1,5 km i april så räcker det nu med att gå 500 m innan jag känner av att han tappar ork. Det började med att han gick konstigt med hö bak, tappar bakbenen och slår i klorna i marken ibland. Jag trodde att han hade ont i höger bak men nu misstänker jag snarare att det är buken på hö sida som ömmar? Märker även att han blir varm och andas tungt emellanåt, buken blir spänd och ögonen grumliga, främst högerögat som även geggar mer än vänster. Jag har börjat ge  massor av vatten (6-7 dl/dag) och jag märker stor skillnad (skall kolla med vetten om de tycker det är ok att ge så mycket eller om jag skall dra ner något och hur mycket i så fall)! Klarare ögon och piggare. Vi stretchar och masserar och det ser jag också har effekt. När han skrittar så ser han väldigt ansträngd ut i sina framben så jag misstänker att det är axlarna som är boven.

Planen nu är att gå kort! Han får en eller ett par ca 2 km långa turer/dag men sedan blir resten kortisar (max 1,5 km). Vi går även mycket med koppel och halsband och han går som en klocka! Tror att det kan vara bra för axlarna med annat seldon emellanåt.

Vi håller på att jaga fästingar också. Min nya hobby! Vågar inte sätta på fästingmedel så det blir 5-30 min kamning efter varje promenad. V börjar bli riktigt snygg! Dessutom är det bra hanteringsträning.

Igår kammade jag ur tre efter eftermiddagspromenaden men såg på kvällen att en ändå hade satt sig. Skönt att få något annat att fokusera på än hur Villgott mår så i morse tog jag den med det nya Tic verktyget. Fungerade toppen trots att V var hysterisk och bet i munkorgen.

På måndag har jag bokat tid hos vetten för att mäta koncentrationen på Fenemal i blodet och kolla levervärden. Det är ju nå´t som inte är som det skall, så det skall bli skönt med en koll.

Blir till att träna på att lyfta upp på bort och ta av och på munkorg mao!

Våra dagar ser numera ut såhär…

5.00 Uppstigning, lite i/d low fat mjukmat o 0,75dl vatten m mjukmat i
5.15 Promenad i sele
5.45 Roller, kamning med gles o tät kam, (mjukmat som belöning), strech åt sidorna och bakbenen
6.00 I/d low fat o 0,75dl vatten
6.00 Massage av axlar (mjukmat som belöning)
6.30 Medicin
7.00 I/d low fat o 0,75 dl vatten
7.30 Promenad i koppel o halsband
8.00 Roller, kamning med gles o tät kam, (mjukmat som belöning), strech åt sidorna
8.30 Lite i/d low fat

12.15 I/d low fat o 0,6 dl vatten m mjukmat i
12.20 Promenad i sele
12.40 Roller, kamning m grov o gles kam (mjukmat som belöning)
12.45 I/d low fat o 0,6 dl vatten m mjukmat i
12.50 Lite i/d low fat

16.00 Husse hemma…40 g i/d low fat 0,75 dl vatten mjukmat, selepromenad, 40 g i/d low fat 0,75 dl vatten

17.15 I/d low fat i små portionser som ”godislet”, 0,5-1 dl vatten m mjukmat, mys o allmän aktivitet fram till promenad
17.45 Promenad i koppel o halsband
18.15 Roller, kamning med gles o tät kam, (mjukmat som belöning), strech åt sidorna och bakbenen
18.25 I/d mjukmat o vatten i mjukmat
18.30 Medicin

Mys massage, ”snacks”(mjukmat) i soffan…

20.00 Kvällspromenad i sele
20.30 Roller, kamning med gles o tät kam, (mjukmat som belöning), tandborstning.

SÄNGDAGS!!!

 

 

 

Annonser
Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s