Foderbyte

Eftersom Villgotts mage stabiliserat sig så började jag med att fasa in hans nya foder imorse. Tänkte börja med 1/4 ”nytt” foder uppblandat med hans vanliga i/d mat. Tanken är att han skall äta ett specialfoder med omega3 och glucosamin, vi får se vad han tycker om det? Han har inte ratat de kulorna jag erbjudit honom hittills i alla fall men över lag så har han en god aptit! Mycket beror väl på att han inte får så mycket annat tillstoppat sig. Jag tycker att han har tunnat ut…Vet inte om det är svullnaden som gått ner eller om det är så att han äter mindre…

Igår tog vi en riktigt lugn tur ute i skogen. Husse följde med och vi gick och strosade så att V fick nosa omkring och lyfta på sina fötter inne i lätt kuperad terräng.

Jag tycker att han rör sig bättre, han studsar fortfarande en del, lite beroende på var och hur mycket vi går men han har ett annat gångmönster. Under gårdagens promme gick han jättebra, nästan helt utan studs men imorse = andra turen tyckte jag att han studsade mer igen. Morgonturen blev lite längre än jag tänkt mig, vi tog en väldigt lugn promme men var nog ändå ute ca 1h. Jag måste bli bättre på att korta promenaderna även om V VILL gå mer….Jag skall köra lite mer lugna aktiviteter istället som godissök. Håller hälsan i sig så skall vi nog kunna lägga några spår framöver också!

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s