Mer om klickerträffen….

Vi skulle ses i Bolognerskogen så jag tog bilen dit. Väl på plats lät jag Villgott bekanta sig med omgivningen och gick för att möta Camilla o Lovisa som kom  med buss. Villgott var jätteduktig! Han tog hälsningscermonim med  ro och vi tog en gemensam liten promenad.

När vi gått en stund ringde Elin och ville ha lite närmare info om vart vi befann oss, jag försökte guida så gott jag kunde och det gick vägen! Det dröjde inte många minuter innan även hon anslöt sig till gruppen. Villgott var väl inte lika förtjust i Billy, en fyraårig pumihane som han var i de andra två. Så här i efterhand kan jag nog tycka att jag skulle lagt lite mer energi på att få honom att bete sig bättre, men men, lätt att vara efterklok….

Vi tog oss ner till en liten gräsplätt och placerade ut våra saker. Jag började köra lite klossövningar, något som jag inte gjort utomhus förut öht och det gick väl sådär…Jag har bara kört vänstervarv de senaste dagarna och det var lite svårt så då tänkte jag köra höger och så blev det bara vimsigt. Jag plockade undan klossen och körde lite kontakt, fäljsamhet och vändningar istället. Vi lekte lite och sedan satte vi oss en stund.

Det blev massor av nyttigt hundsnack! Jag har blivit mer sugen på att testa viltspår, ta tag i burlekar, filtträning/passivitet, sök , CU kursande mm mmm.

Det var så himla roligt att alla hade samma tänk och samma ”klickerinriktning”, det kändes toppen! Att alla dessutom var intresserade av allt vad hundträning innebär var också jättekul. Ett härligt gäng engagerade hundmänniskor helt enkelt. Jag hoppas att det blir fler träffar och träningstillfällen framöver.

Villgott var duktig och kunde ladda om flera gånger. Från att bara såsa till att gå upp och vara fokuserad, trots störning. Jag skulle kunnat jobba mer aktivt med platsträning och även kunnat haft med mig buren och burtränat men samtidigt kan man inte träna allt och samtidigt få kvalité på det. Jag satt och höll honom en del istället, det tror jag också är väldigt nyttigt då han inte är den sociala typen….

Vi passade på att köra hälsaträning också, toppen!!! Helt fantastiskt! För första gången stötte jag på en hund som betedde sig i stort sett identiskt med Villgott, skönt att se att man inte är ensam även om jag lider med Elin..Vi kunde i alla fall utbyta lite tankar och erfarenheter och jag tror att vi båda fick bra bevis på att vi jobbar på på rätt sätt och att det kommer ge resultat på sikt!

Vi fick en liten lustig påhälsning också…Det kom fram en suspekt person som först hälsade på Lovisas tik, jag trodde inte han skulle närma sig oss med tanke på att Villgott var halvt hysterisk och skällde som en tog men jo då, han gick fram och satte sig på huk bredvid oss. Jag kunde inte bara sitta där och ignorera utan släppte fram en skällande Villgott, han tystnade bums och jag matade lite, kallade till mig Villgott och killen reste sig och gick. Under förutsättningarna var det nog det bästa jag kunde göra. Sådana situationer är svåra! Det kom förbi en annan tokig dam också (henne har jag stött ihop med förut) men hon frågade i alla fall om hon fick hälsa men där avböjde vi. Nog med stollar för denna gång!

Vi avslutade med en gemensam promenad där Villgott inte var speciellt trevlig mot Billy, allmänt studsig och gapig. Jag tror att han var ganska trött också så det kanske var lika bra att jag bara ignorerade. Det är inte alltid så lätt att veta exakt vad man skall lägga krut på i varje enskild situation eller träningstillfälle.

I det stora hela är jag nöjd med min och Villgotts insats, ur socialt perspektiv var det över all förväntan!

Annonser
Postat i 1

2 tankar om “Mer om klickerträffen….

  1. Bra sammanfattning av träffen! Tycker att Villgott verkar vara en mysig liten hund. Det du skriver om att han skällde på Billy tänkte jag inte ens på, man märker nog mest sådant som ens egen hund gör:)

  2. Jag tror att jag fick med det mesta….Villgott ÄR en mysig och väldigt egen hund. Du har säkert rätt – man lägger märke till vad ens egen hund gör på ett annat sätt än andras. Skönt att höra att han inte störde er för mycket i alla fall då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s