Rallylydnad 1, första tillfället

Oj så skoj!!! Vi körde inga skyltar, vi gick inte igenom några momenten öht men vilken nyttig träning det blev!

Ny grupp, nya hundar. Bara det är träning nog för oss.

Vi startade med att köra tre olika sorters kontaktövningar. Godis i munnen, godis i handen och godis på marken. Jag har knappt kört några sådana övningar alls den senaste tiden. Villgott har automatiskt sökt kontakt och gått in i vår träningsbubbla när jag kopplat upp, kört lite stegförflyttningar ingångar osv. Väldigt nyttig och rolig träning, det lär bli mer av den varan!

Under tiden som vi tränade kontaktövningarna så gick instruktören och hennes två praktikanter runt oss som störning – SVÅRT men nyttigt. Villgott avancerade väldigt snabbt, kul!

Nästa moment var stadga i sitt. Vi började med att sätta hundarna i kopplets längd och låta människor gå runt. SVÅRT! Villgott for upp första gången när instruktören gick bakom men efter det satt han! Vi satte ihop med annan hund, samma störning. Efter lite cirkulerande kunde hon gå MELLAN MIG OCH VILLGOTT! Han var så duktig!

Efter lite paus gick vi ut och ställde upp på rad. Instruktören gick slalom mellan ekipagen, Villgott satt och jag övergick till att enbart k+b frivillig kontakt. De gick bakom och framför. Efter ett tag så tog han kontakt när störningen närmade sig, bra! Vi avslutade med att instruktören gick med sin hund, framför och bakom oss. Inga problem!

Paus.

Vi fick ställa upp i cirkel på en gräsplan. Vi gick slalom mellan de olika ekipagen. Villgott var hyfsat fokuserad även om vi inte ”gått ihop oss” innan. Det är något som vi måste träna mer på. Att direkt ur en halt och efter lite kontaktövningar kunna gå en transport utan att värma upp med fotgående. Sedan kan jag ju bli lite bättre på att hålla honom mer i position när vi rör oss från plats till plats. Igår blev det mer naturliga nosstrospauser till och från övningarna. Jag skall nog se till att vi går ihop oss lite på varje ny plats där vi skall köra övningar.

Jag är väldigt nöjd med upplägget på kursen såhär långt. Det har fått mig att få upp ögonen för vad vi behöver träna mer på förutom de nya övningarna och skyltarna som skall läras in. Kul! Mer GF träning lär det definitiv bli!

Annonser
Postat i 1

4 tankar om “Rallylydnad 1, första tillfället

  1. Vi får väl se hur det blir framöver men igår så körde vi ju bara kontakt och stadga. Under kontaktövningarna så väntade jag bara ut frivillig kontakt och i stadgeövningarna så satte honom på kommando, belönade när och att han satt kvar, löste upp honom innan han gick upp självmant. Ju bättre och tryggare han satt ju högre kriterie, i slutet belönade jag bara när han satt stilla med full fokus på mig. Det var när vi gick slalom mellan de andra hundarna som jag fick ”tajta” lite på honom, annars så försökte jag hålla det hela så klickerskt som möjligt. Jag kommer att använda mig mycket av handtecken (tror jag) Vi har kursuppehåll i en vecka så förhoppningsvis har jag fått in lite flyt i det hela tills dess….

  2. Jag blev glatt överraskad! Jag är så mesig när det gäller att lägga på störningar när jag lägger upp min träning själv men nu kom jag ju inte undan….Tur att Villgott var så duktig! Bra att se vad man behöver träna på. Ju mer jag störningstränar honom i mitt tempo hemma ju mer störning kommer han ju klara på kursen och det kommer att bli mindre påfrestande för honom från gång till gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s